Hoe is dit grootse evenement ontstaan: 
Miatas At Summertime, voorheen Miatas At Sevenum, is geen evenement dat "zomaar" is bedacht. Het is een idee dat al jaren borrelde bij diverse vrienden en kennissen in de MX-5 gemeenschap. Al jaren kwamen we elkaar tegen bij verschillende binnenlandse en ook buitenlandse evenementen en steeds zeiden we tegen elkaar "zo'n groots MX-5 evenement zou ook in Nederland moeten kunnen." 

Lang is het bij woorden gebleven maar toen werd duidelijk dat het Duitse evenement "Treffen Im Pott" in 2017 geen doorgang meer kon vinden. Vooral door het feit dat het evenemententerrein opnieuw ingericht zou worden waardoor er voor grootschalige auto-evenementen geen plaats meer zou zijn. Tijdens een rondje aan de bar hebben wij toen gekscherend geroepen "Dan doen we het toch bij ons!" 
Image
En zo gebeurde het dat Miatas at Sevenum in 2017 voor het eerst werd georganiseerd bij wijze van experiment. Het bleek een groot succes. Een grote MX-5 bijeenkomst gemodelleerd naar de “Spring Rallye” van de Engelse Club en het “Treffen im Pott” in Duitsland. Het doet een beetje denken aan het MX-5 feest dat Mazda Nederland organiseerde op het RDW terrein bij het 20-jarig bestaan van de MX-5. 

In 2018 volgde de tweede editie met nóg meer MX-5 liefhebbers en hun auto’s. Waarmee 2018 de eerste editie enorm overtrof. Het succes was zo groot dat menigeen op dit moment enorm uitkijkt naar de volgende editie, MAS 2019!! 

MAS 2019 beloofde nog groter, beter en mooier te worden dan de voorgaande edities. En met het 30 jarig MX-5 jubileum gaan we er weer een spetterend weekend van maken! 

In 2020 en 2021 hebben we geen editie gehad ivm het Corona-virus, maar dit gaan we in 2022 weer goed maken. 

In 2020 hebben we tevens een nieuw terrein moeten zoeken waardoor we de naam van ons evenement hebben aangepast naar Miatas At Summertime

Na het daverende succes van MAS2022 gaan we on opmaken voor de 5-jarig jubileum in 2023